Icre negre de chia

2014-06-03
  • Servings : 2
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 15m

icre de chia

Seminţele de chia sunt miraculoase, nu o să vă vină să credeţi câte putere are o sămânţă atât de mică. Am scris pe blog un articol despre ele, dar aici doar atât vă spun, ar fi bine să nu vă lipsească din casă. Pe fiica mea încă nu o pot convinge să le mănânce înmuiate, dar îi place să le ronţăie direct din borcan. E un început. Scria Ligia Pop într-un articol despre beneficiile seminţelor de chia, că, printre altele, taie pofta de mâncare. Şi am zis, astea-s pentru mine!

Aşa că am încercat fel şi fel de reţete, şi, ca aperitiv, icrele de chia mi-au plăcut cel mai mult. Aici le-am  servit pe felii de baghetă cu salată de crudităţi (sfeclă roşie, ceapă verde, ridiche albă şi morcov), aşadar pot constitui şi un prânz sau o cină lejeră, nu doar aperitiv. Deşi pot fi puse şi în alte preparate sărate, în rest eu le prefer în deserturi sau în smoothiuri.

Ingredients

  • 100 de grame de seminţe de chia negre
  • 120 ml de apă
  • o ceapă albă mică, tocată mărunt
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare şi piper
  • 2-3 linguri de ulei de măsline presat la rece

Method

Step 1

Într-un castronel am pus seminţele şi apa, şi am amestecat bine câteva minute până ce seminţele "au crăpat" şi icrele s-au închegat. Dacă vi se pare compoziţia prea tare, mai puneţi apă şi mai amestecaţi.

Step 2

Apoi am adăugat restul ingredientelor şi am servit pe feliuţe de pâine, dar şi mai bine ar fi servite pe pâinici raw.

Print Friendly
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • lapte de cocos

    Lapte de cocos

  • Ciocolata close up

    Ciocolata raw

  • praline coperta

    Praline de floarea-soarelui

  • burger dovlecel2

    Burger vegan de dovlecel

  • budincachia2

    Budincă de chia