Lapte de migdale
2014-07-17- Yield : 1250 ml
- Servings : 6
- Prep Time : 4m
- Cook Time : 0m
- Ready In : 0m
Migdalele dulci sunt printre cele mai apreciate oleaginoase, fiind recomandate chiar şi în alimentaţia bebeluşilor sub un an. Ele conţin, pe lângă acele grăsimi bune, atât de necesare vitaminelor liposolubile, şi o sursă importantă de proteine, dar şi vitamine din complexul B, vitamina E, acizi graşi omega 6, şi minerale precum magneziu, zinc, seleniu, fier, calciu, şi altele.
De ce să le consumăm sub formă de lapte de migdale? Pentru că devin astfel o băutură nutritivă, ce poate înlocui cu succes orice lapte de origine animală, fie doar în posturile ortodoxe de peste an. Bineînţeles, unii nutriţionişti (şi pe aceştia îi cred) recomandă să nu consumăm doar un singur tip de lapte vegetal, ci să le alternăm (lapte de susan, de cocos, de hrişcă, de mei), asigurându-ne astfel nutrienţi de calitate ce contribuie cu siguranţă la sănătatea noastră.
Fetiţei mele îi place acest lapte, şi îl bea pe post de gustare sau doar de sete. Şi, partea bună e că putem folosi pulpa rămasă pentru alte reţete gustoase cum ar fi bombonele raw vegane sau în blatul pentru tarte, sau orice altă reţetă sănătoasă în care să valorificaţi fibrele şi nutrienţii rămaşi.
Ingredients
- 100 gr migdale
- o lingură de miere zaharisită sau nu
- opţional: o jumătate de linguriţă de scorţişoară măcinată, sau după gust
- 1250 ml de apă
Method
Step 1
Se lasă migdalele la înmuiat cam 8 ore.
Step 2
Migdalele înmuiate, miere şi apa se blenduiesc 2 minute la viteză mare. Lichidul obţinut se strecoară printr-o pungă de strecurat.
Step 3
Eu am păstrat laptele la frigider 24 de ore într-o sticlă de sticlă. Prefer să fac proaspăt decât să văd dacă ţine mai mult.