Tort rawcochet

2014-06-07
  • Yield : 725 de grame
  • Servings : 4- 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

tort raw cochet2

Astăzi am fost în vizită la o doamnă tare dragă mie şi mă întrebam cu ce aş putea să o surprind. M-am gândit ce am prin casă şi m-am hotărât sa îi pregătesc un tortuleţ. E un tort raw vegan tare simplu de făcut, gata în câteva minute. Mai mult timp îmi ia să curăţ şi să spăl toate ustensilele. E dulce, răcoros şi cremos.

tort cochet3

L-am făcut pentru tava de 16 cm diametru, însă cantităţile pot fi mărite cu 50%- 100% pentru tava de 24 de cm în diametru. Şi acum, că l-am şi gustat, cred că aş pune mai puţine tărâţe, credeam că va fi mai moale şi vroiam să se ţină bine, chiar daca l-am lăsat peste noapte la frigider. Însă untul de cocos şi-a făcut bine treaba în acest sens. Mi-a luat şi mai mult timp pentru că am vrut să măsor exact toate cantităţile, aşa, din curiozitate, şi am stat cu cântarul de bucătărie lângă mine. Aşadar, mai are rost să spun că tortul meu de 725 de grame a fost apreciat?

Ingredients

  • 200 gr caju crud (înmuiat câteva ore)
  • 80 gr nucă
  • 130 gr curmale fără sâmburi
  • 40 gr unt de cocos
  • 50 gr miere
  • 10 gr tărâţe de psyllium
  • 30 gr merişoare (am avut congelate de anul trecut)
  • o jumătate de lămâie bio (de la tata din grădină)
  • 120 ml de apă + încă două linguri pentru blat

Method

Step 1

Mai întâi am făcut blatul. Pe fundul tăvii cu margini detaşabile am pus hârtie de copt, pentru a-l muta mai uşor apoi pe farfurie. Am pus nucile în robotul cu lamă S, am lăsat până s-au mărunţit, apoi am adăugat curmalele tăiate (să ajut puţin robotul, doar şi el mă ajută pe mine, nu?) şi două linguri de apă. Aluatul trebuie să fie închis la culoare şi lipicios. L-am pus în tava şi l-am nivelat cu degeţelele.

Step 2

Am procesat în blender cajuul cu apa şi zeama de la lămâie până s-a făcut o pastă. Apoi am adăugat untul de cocos, mierea, şi tărâţele şi le-am mai învârtit puţin. Am adăugat şi câteva merişoare şi coaja rasă de la lămâie (doar e bio!) şi am amestecat cu o paletă.

Step 3

Am turnat crema peste blat, am făcut nişte... stalacmite cu coada unei linguriţe şi am pus la congelator peste noapte. Dimineaţa am decorat cu merişoare şi trei fructe de physalis.

Print Friendly
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

3 people rated this recipe

Related Recipes:
  • lapte de cocos

    Lapte de cocos

  • Ciocolata close up

    Ciocolata raw

  • praline coperta

    Praline de floarea-soarelui

  • budincachia2

    Budincă de chia

  • lapte de migdale

    Lapte de migdale