Cartofi prăjiți cu guacamole și hummus
2014-05-22- Cuisine: Fără foc
- Course: Fel Principal
- Skill Level: Uşor
- Servings : 2
- Prep Time : 15m
- Cook Time : 0m
- Ready In : 20m
Un prânz ușor, dar hrănitor, cu “de toate” în materie de nutrienți, de la proteine la vitamine, și parcă am auzit și de ceva antioxidanți și altecele: cartofii prăjiți cu guacamola. Doar că acei cartofi nu sunt tocmai cartofi, sunt gulii, dar arată atât de bine, și scăpăm și de colesterolul rău. Cum? Uite așa:
Ingredients
- 2 gulii medii
- un avocado copt
- un ardei kapia măricel
- o jumătate de ceapă albă mică
- 2 căţei de usturoi
- o jumătate de ardei iute, sau fără dacă mănâncă şi copiii
- o roşie
- o linguriţă de boia de ardei
- o jumătate de linguriţă de curry
- sare şi piper
- 4 linguri de humus
- felii de castravete, de ardei şi boabe de porumb pentru decor
- o lingură de suc de lămâie
Method
Step 1
Pentru cartofi prăjiţi: se curăţă guliile, se taie ca şi cartofii, şi se condimentează cu o jumătate de linguriţă de boia, curry şi sare şi piper după gust.
Step 2
Guacamolele se pregateşte fie la blender, dar dacă e copt avocado şi nu vreţi o pastă fină, merge şi cu furculiţa. Avocado se curăţă, se amestecă cu ceapa tocată mărunt, cu roşia curaţată de seminţe şi tăiată cubuleţe mici, cu ardeiul iute şi usturoiul mărunţite, zeama de lămâie, sare şi piper. Cu pasta obţinută se umplu jumătăţile de ardei, ca în imagine.
Step 3
Pentru că hummusul îl aveam pregătit cu o zi înainte, reţetă o pun la aperitive. Dar am vrut să mai pun ceva proteine pe farfurie şi l-am aşezat pe felii de castravete şi ardei, decorând cu boia de ardei şi boabe de porumb.