Ciocolata raw
2015-07-29- Yield : 300 de grame
- Servings : 25 de bomboane
- Prep Time : 5m
- Cook Time : 0m
- Ready In : 20m
De multe ori m-am întrebat de ce trebuie să citesc 2- 3 rânduri de ingrediente, unele pe care nici nu le cunosc, pe un ambalaj de ciocolată simplă. Oare e în regulă să mănânc aşa ceva? Oare le-aş da copiilor mei? Cu siguranţă m-aş gândi de două ori.
Ciocolata raw… nu ştiu cine a inventat-o, dar bine a făcut. Eu am scris acum cea mai simplă reţetă care există, aşa cum îmi place mie, şi de la baza asta, doar imaginaţia e limita. Se pot face bomboane umplute cu banane sau cu nuci mărunţite şi fructe uscate, se pot face batoane de ciocolată cu lapte vegetal sau cu umplutură de cocos (în curând :D).
Da, nu e la fel ca cea din ambalaj, te cam murdăreşti pe degete, şi pe guriţa micuţă de copil fericit, dar prefer să îmi ling degetele şi să o învăţ şi pe fetiţa mea să facă asta. Ce murdărie dulce, din trei ingrediente simple: ulei de cocos, cacao (eu am pus şi pudră de roşcove) şi miere. Se topeşte repede, deci trebuie păstrată la frigider, nefiind o gustare potrivită de luat la un drum lung cu maşina şi doi copii :).
Ingredients
- 150 gr ulei de cocos
- 100 gr cacao
- 2 linguri de miere
Method
Step 1
Uleiul l-am lăsat la temperatura camerei, şi, fiind cald, a devenit rapid lichid. Daca nu se poate pune la foc mic si luat imediat ce s-a topit. Apoi am amestecat bine cu telul ingredientele într-un castron, până au devenit o pastă.
Step 2
Am turnat cu lingura în forme de minibrioşe, deşi se poate şi în forme de silicon şi am lăsat la frigider 15 minute ca să se întărească.