Îngheţată de pepene galben
2014-07-13- Servings : 4-6
- Prep Time : 5m
- Cook Time : 0m
- Ready In : 10m
A cumpărat zilele trecute soţul meu un pepene galben nu tocmai dulce. Nu ştiu de pe ce meleaguri a fost adus, cert e ca nu ne-am prea înghesuit să îl mâncăm. Am vrut să fac ceva cu el, şi l-am băgat la congelator, zicând că poate ar merge o îngheţată de pepene galben. Şi cum pepenele galben se combina cu… nimic, am zis să fac totuşi un compromis. Am vrut să o fac cu mac, dar nu am mai avut în casă, aşa că am pus puţină nucă şi puţină sare, ca potenţiator de aromă. L-am pus în robotul cu lamă S, după ce s-a mai dezgheţat puţin, dar se formaseră multe cristale de apă, şi prea avea textura de gheaţă mărunţită (am uitat să fac o poză in robot după procesare…). Aşa că am pus şi o jumătate de banană să îi dea ceva mai multă textură cremoasă, chiar dacă în final a ieşit ceva în genul sorbetului.
Ideea este că a fost bună, am salvat şi pepenele, ne-am şi răcorit bine şi am mâncat un dulce sănătos.
Ingredients
- o jumătate de pepene galben
- o lingură de miere zaharisită
- 2 linguri de nucă măcinată
- un praf de sare
- 2 linguri de apă
- o banană mică
- 2 linguri de zeamă de lămâie
Method
Step 1
După ce am scos de la congelator bucăţile de pepene, le-am pus în robotul cu lama S şi le-am procesat până s-au mărunţit.
Step 2
Se formaseră multe cristale de gheaţă şi nu se omogeniza, aşa că am pus două linguri de apă, două linguri de suc de lămâie, şi banana tăiată bucăţele. Am procesat din nou, apoi am pus mierea, nuca şi puţină sare, obţinând o îngheţată cu textură poroasă, de sorbet, dar destul de satisfăcătoare :)