Bruschete cu morcov
2014-07-18- Servings : 4
- Prep Time : 10m
- Cook Time : 0m
- Ready In : 0m
Un mic dejun a la Ditta, căci aşa am preluat ideea de pe blogul Cristelei Georgescu, cu morcov din grădină. De vară, de iarnă, de oricând, nouă ne place. Facem bruschetele acestea rapide mai ales în posturi, şi ne bucură de fiecare dată. Le-am lăsat aici puţin la soare să preia puţin din energia lui cu care ne dorim atât de mult să ne încărcăm. Ştiu că suntem departe de ideea de autotrofi, de a ne hrăni doar cu lumină, dar se zice că orice mâncare ar trebui expusă câteva minute la soare, dacă nu chiar preparată sub lumina marelui astru. Beneficiile… pe termen lung.
Iar de pe wikipedia vă ofer: ” Mâncând doar o jumătate de cană de morcovi în fiecare zi, organismul nostru asimilează:
- Fibre dietetice 2g
- β-Carotină 4960 mcg
- Potasiu 127 mg
- Vitamina C 6g
Conține între altele și multe alte substanțe nutritive esențiale pentru organismul uman: acidul folic, vitamina K și calciu. Toate acestea împreună cu doar 50 calorii.Morcovii împiedică formarea depozitelor pe pereții arteriali prevenind atacurile cardio-vasculare la bolnavii de ateroscleroză. Un morcov mare mâncat zilnic aduce un aport de 11.000 UI (Unități Internaționale) de vitamina A din beta-caroten (sursa: Biblia Vitaminelor de Earl Mindell).”
Ingredients
- 1 morcov
- 3 căţei de usturoi
- două linguri de ulei de măsline
- sare
- 4- 6 felii de pâine prăjită
Method
Step 1
Am ras morcovul curăţat, apoi, tot pe răzătoare am ras usturoiul, le-am amestecat cu ulei şi sare într-un bol şi le-am dat 5 minute la... soare. Am servit pe felii de pâine prăjită, dar merge şi gol, e la fel de gustos.