Bruschete cu morcov

2014-07-18
  • Servings : 4
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

bruschete morcov2Un mic dejun a la Ditta, căci aşa am preluat ideea de pe blogul Cristelei Georgescu, cu morcov din grădină. De vară, de iarnă, de oricând, nouă ne place. Facem bruschetele acestea rapide mai ales în posturi, şi ne bucură de fiecare dată. Le-am lăsat aici puţin la soare să preia puţin din energia lui cu care ne dorim atât de mult să ne încărcăm. Ştiu că suntem departe de ideea de autotrofi, de a ne hrăni doar cu lumină, dar se zice că orice mâncare ar trebui expusă câteva minute la soare, dacă nu chiar preparată sub lumina marelui astru. Beneficiile… pe termen lung.

Iar de pe wikipedia vă ofer: ” Mâncând doar o jumătate de cană de morcovi în fiecare zi, organismul nostru asimilează:

Conține între altele și multe alte substanțe nutritive esențiale pentru organismul uman: acidul folicvitamina K și calciu. Toate acestea împreună cu doar 50 calorii.Morcovii împiedică formarea depozitelor pe pereții arteriali prevenind atacurile cardio-vasculare la bolnavii de ateroscleroză. Un morcov mare mâncat zilnic aduce un aport de 11.000 UI (Unități Internaționale) de vitamina A din beta-caroten (sursa: Biblia Vitaminelor de Earl Mindell).”

Ingredients

  • 1 morcov
  • 3 căţei de usturoi
  • două linguri de ulei de măsline
  • sare
  • 4- 6 felii de pâine prăjită

Method

Step 1

Am ras morcovul curăţat, apoi, tot pe răzătoare am ras usturoiul, le-am amestecat cu ulei şi sare într-un bol şi le-am dat 5 minute la... soare. Am servit pe felii de pâine prăjită, dar merge şi gol, e la fel de gustos.

bruschete morcov1

Print Friendly
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • sos de turmeric1

    Sos de turmeric

  • burger dovlecel2

    Burger vegan de dovlecel

  • Bruschete rosii3

    Bruschete cu roşii şi ardei

  • mazare3

    Mâncare de mazăre boabe şi mei

  • caramele1

    Caramele