Burger vegan de dovlecel
2014-10-05- Cuisine: Vegan
- Course: Aperitiv, Fel Principal
- Skill Level: Mediu
- Yield : 8 bucati
- Servings : 4
- Prep Time : 30m
- Cook Time : 1m
- Ready In : 2m
Îmi zicea soţul într-o seară că ar vrea să mănânce ceva cu muştar şi m-am gândit să fac nişte chifteluţe. De obicei le fac din restul de soia rămasă de la laptele de soia, dar cum nu făcusem lapte şi aveam dovlecei: şi aşa mi-a venit ideea de burger vegan.
Este o reţetă de post, vegană aşadar, fără ou, ce are la bază legume, legate de seminţele de in şi fulgii de drojdie, care, pe lângă rolul lor fizic, mai au şi un aport nutriţional deloc de neglijat. Acest burger vegan poate fi făcut şi în deshidrator, dar eu nu aş avea răbdarea să aştept cel puţin 12 ore să fie gata. Nu că aş avea deshidrator… Aşadar, e o reţetă destul de simplă, delicioasă şi hrănitoare, şi este salutară când vă cer copiii un sandvici. Poftă bună!
Ingredients
- 2 dovlecei medii
- o ceapă mică
- un morcov
- 2 linguri de seminţe de in râşnite
- 2 linguri de fulgi de drojdie inactivă
- sare, piper
- ierburi (oregano, mărar)
Method
Step 1
Dovleceii se dau pe răzătoarea de mere, dar şi pe cea mică, pentru a avea texturi diferite. Ceapa se toacă mărunt, morcovul la fel.
Step 2
Se scurg dovleceii de apă şi se amestecă toate ingredientele într-un bol. Dacă totuşi compoziţia e prea apoasă, mai puteţi pune seminţe de in, ele vor lega compoziţia.
Step 3
Pe o tavă tapetată (eu am pus hărtie de copt, dar puteţi găsi variante mai sănătoase) am pus in inele fără fund câte 2 linguri din compoziţie, le-am presat şi le-am dat formă.
Step 4
Au stat la cuptor cam o oră jumătate, dar la un moment dat le-am întorsc şi pe cealaltă parte, căci mi se părea că rămân umede pe partea de jos. Atenţie că se pot împrăştia uşor.
Step 5
Le-am asamblat după ce s-au mai răcit puţin, intre felii de pâine integrală (le-am tăiat tot cu inelele) aşa: felie de pâine, salată verde cu ulei de măsline, burger, felii de roşii, muştar, felie de pâine.