Jeleu de portocale
2014-06-03- Servings : 4
- Prep Time : 10m
- Cook Time : 8m
- Ready In : 1m
Mie îmi plăceau tare mult deserturile cremoase şi jeleurile, dar am renunţat la ele aflând din ce este făcută gelatina obişnuită. Nu vă stric pofta, doar vă spun că am descoperit gelatina vegetală, alga agar agar, simplu de folosit, chiar dacă se simte fooooarte uşor gustul de algă în preparate mai simple precum acesta. În torturi nu a fost vorba, dar oricum, a ieşit buuun. La jeleul acesta pun fructe uscate, precum merişoarele, stafidele sau smochinele, dar cred că puteţi încerca şi cu fructe de sezon. La fel, poate fi făcut din orice suc, sau combinaţii de sucuri, însă mie aşa îmi place cel mai mult.
Ingredients
- 2 linguriţe de agar agar
- 400 ml de suc de portocale
- 100 grame de merişoare deshidratate
- 1-2 linguri de sirop de agave, în funcţie de cât de dulce e sucul, sau alt indulcitor
- 200 ml apă
Method
Step 1
Agar agar-ul se pune la fiert, la foc mediu spre mic, pentru 8 minute în cei 200 ml de apă. Eu am mai amestecat căci se făcea o spumă deasupra.
Step 2
Am făcut sucul de portocale, din vreo 6 portocale.
Step 3
După 8 minute de fiert am oprit focul, am aşteptat să se răcească puţin, şi am amestecat gelatina cu sucul de portocale, cu siropul şi merişoarele. Am turnat în forme de silicon şi am lăsat să se închege la frigider mai bine de o oră.