Sos de turmeric

2015-07-28
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

Încă de când am citit despre beneficiile turmericului, m-am tot gândit cum să-l introduc în alimentaţia noastră. (mai multe informaţii despre turmeric aici) Turmericul este un ingredient principal în alcătuirea curry-ului, dar parcă nu aş fi pus curry în orice. Şi atunci, am făcut un fel de smântână vegetală, care poate înlocui smântâna clasică în supe creme sau alte preparate, dar mie îmi place să folosesc acest sos de turmeric pe post de dressing pentru salate.

Salata din imagine conţine rucola, fasole roşie (din conservă), germeni de lucernă, roşii, măsline, ceapă verde, puţin ardei iute, pătrunjel,lămâie peste care am pus sosul de turmeric. Sosul se poate păstra câteva zile în frigider, chiar săptămâni într-un borcan cu capac, unde se va ingroşa ca un muştar.

Ingredients

  • 50 g de orez alb
  • 2 linguri de fulgi de drojdie inactivă
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă turmeric pudră
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 250 ml apă

Method

Step 1

Am fiert orezul şi l-am strecurat. Apoi am pus toate ingredientele în blender şi le-am mixat câteva secunde până au devenit o pastă. Dacă e prea groasă, se mai poate pune apă.

sos de turmeric1 sos de turmeric2 sos de turmeric3

Print Friendly
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 5
Rate this recipe

5 people rated this recipe

Related Recipes:
  • burger dovlecel2

    Burger vegan de dovlecel

  • bruschete morcov1

    Bruschete cu morcov

  • salata castraveti

    Salată de castraveţi cu iaurt şi fenicul

  • mazare3

    Mâncare de mazăre boabe şi mei

  • tofu2

    Tofu de casă