Bruschete cu roşii şi ardei
2014-07-12- Cuisine: Italiană, Vegetarian
- Course: Aperitiv
- Skill Level: Uşor
- Yield : 4 bruschete
- Servings : 2
- Prep Time : 10m
- Cook Time : 0m
- Ready In : 0m
Au început să se coacă roşiile în solar. Roşii din răsaduri crescute de tata, îngrijite apoi de mama soacră, fără a fi stropite, inspectate acum de Anastasia, după cum bine vedeţi. Ce bucurie! Am şi găsit câteva şi le-am adus spre a le transforma într-o armonie de gusturi, toate cedând în faţa aromei autentice de roşie de ţară. Au crescut binişor şi ardeii, tati a adus vreo doi în casă, am adus şi nişte usturoi tânăr şi aprig, nişte foi verzi de praz şi am purces spre pregătirea unor bruschete.
Deşi sunt un aperitiv, pentru noi au fost un prânz excelent, alături de brocoli opărit şi salată de castraveţi. Ne-am bucurat de fiecare îmbucătură şi aşteptăm, cuminţi, recolta bogată din săptămânile următoare.
Ingredients
- 2 roşii mici
- un ardei galben
- 4 căţei de usurturoi
- o linguriţă de seminţe de floarea soarelui
- o jumătate de linguriţă de oregano uscat
- câteva frunze de praz sau ceapă verde
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
- 4 felii de păine prăjită
Method
Step 1
Am tăiat roşiile şi ardeiul cubuleţe, şi le-am amestecat într-un castron cu oregano, sare, piper, ulei de măsline.
Step 2
Am prăjit pâinea şi, cât era încă caldă am frecat usturoiul de toată suprafaţa sa. Cu o lingură am pus compoziţia de mai sus pe feliile usturoiate, presărând apoi seminţe de floarea soarelui şi frunze de praz tocate.