Orange cheesecake raw vegan
2014-05-05- Prep Time : 30m
- Cook Time : 0m
- Ready In : 30m
Orange cheesecake raw, e un tort relativ simplu de preparat, dar trebuie să spunem din start că avem nevoie de un blender puternic (1000 W ar fi excelent), și un robot de bucătărie cu lamă S la fel de robust. Din punct de vedere al timpului, prepararea acestei rețete nu ar trebui să dureze mai mult de 30 minute.
Ingredients
Blatul:
Punem nucile în robot și le învârtim de câteva ori până se mărunțesc. Curmalele se taie mărunt (ajutăm puțin robotul) și le punem peste nuci cu cele 2 linguri de apă. Învârtim din nou până obținem un aluat lipicios. Bulgărele îl punem într-o tavă de tort de 24-26 de cm diametru (musai cu pereți detașabili), pe fundul căreia punem hârtie de copt și îl întindem uniform, umezind din când în când degetele. Punem la rece. Crema:
Punem cajuul în blender cu apa cât să îl acopere (să fie la același nivel) și procesăm până devine o cremă fină. Dacă blenderul merge în gol, amestecăm și mai adăugăm puțină apă. Adăugăm apoi restul ingredientelor, mai învârtim un picuț și turnăm peste blat. Punem la congelator. Jeleu de portocale:
Opțional sirop de agave sau alt îndulcitor raw dacă nu sunt suficient de dulci portocalele.
Agar agarul (cam singura concesie raw pentru a obține gelatină) se pune la fiert 8 minute cu cei 100 ml de apă. Se amestecă după ce s-a răcit un picuț cu sucul de portocale, și se toarnă peste crema de caju. Eu am decorat cu fructe de aronia și goji. Dacă crema s-a întărit bine, jeleul va fi gata după ce e răcit complet (tortul poate fi pus la frigider câteva ore). Dacă nu se servește în aceeași zi, poate sta la congelatorMethod
Step 1
Step 2
Step 3