Limonadă cu ghimbir

2014-07-11
  • Yield : 2 litri
  • Servings : 6
  • Prep Time : 2m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 5m

ghimbir2Pe timpul verii şi nu numai, limonada cu ghimbir este o băutură obligatorie! Iarna fac ceai de ghimbir, când simt că ne ia vreo răceală, deci îl consumăm în toate sezoanele. Cât despre proprietăţile extraordinare ale acestuia, vă spun că noi îl apreciem atât ca antibiotic natural, cât şi ca un ajutor al digestiei. Merită să încercaţi şi băutura contra răcelii a Ligiei Pop, dar între timp vă pun un extras de pe Wikipedia (http://ro.wikipedia.org/wiki/Ghimbir), cu câteva utilizări ale ghimbirului.

“La începutul anilor 1980 cercetătorii occidentali s-au preocupat de virtuțile terapeutice ale ghimbirului, în special rizomul.

  • În răceală, acționează asupra plămânilor, stomacului și splinei. O rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă și fiartă în 250 ml apă, timp de 10 minute, produce un ceai cu efecte remarcabile în tratarea edemelor, vomei sau tusei, inducând și o senzație puternică de încălzire a corpului, respectiv un efect sudorific pregnant. Atunci când febra nu cedează, fierbeți 100 g ghimbir proaspăt în 500 ml apă și spălați tot corpul cu zeama rezultată. Dacă tusea nu vrea să vă lase în pace, stoarceți o rădăcină de ghimbir și amestecați sucul cu puțină miere și 250 ml apă fierbinte; beți câte 1-2 căni pe zi. Ceaiul de ghimbir este un calmant ideal în inflamațiile gâtului, sinuzite, răgușeală, febră, eliminare de mucozități și congestii respiratorii.
  • Indigestia poate fi tratată dacă mâncați căteva bucățele de tulpină de ghimbir proaspăt. Este calmant pentru durerile abdominale, ajută digestia, elimină gazele, dă poftă de mâncare, neutralizează toxinele, în vreme ce o cană de suc din aceeași parte a plantei vă poate scăpa de un sughiț rebel, greață sau vomă, ori chiar de o toxiinfecție alimentară.
  • Reumatism: Rapoarte medicale din diverse spitale chinezești arată că injectarea unei soluții de 5-10% suc de ghimbir în zonele afectate, poate trata cu succes durerile reumatice.
  • Ghimbirul este folosit, adesea, ca antidot în caz de rău de mare. Este întrebuințat, de asemenea, pentru combaterea răului de altitudine, de mașină, de mișcare de rotație. Ghimbirul acționează și împotriva stărilor de vomă, grețurilor, deranjamentelor stomacale sau intestinale. În caz de greață, se ține în gură, sub limbă, o bucățică de rădăcină de ghimbir. Senzația de greață și vomă va dispărea imediat.
  • În China, este cunoscut ca antiastmatic de peste 3000 ani, folosindu-se suc de ghimbir și morcovi. Astmul se mai poate trata cu tinctură de ghimbir care eliberează plămânul de secreții.0.5-1.5 g de praf de rădăcină de ghimbir, luat de 3 ori pe zi, înainte de masă, înlătură durerile de cap de natură nevralgică și spastică, grețurile și voma (la femeile însărcinate), tratează bronșita și astmul bronșic, frigiditate, cataracta.”

limonada ghimbir2

Aşadar, 2-3 pahare de limonadă pe zi au un efect terapeutic benefic pentru organism. Limonada se păstrează la frigider, dar nu se bea rece, de altfel nicio băutură nu se bea direct din frigider. Şi, dacă nu aveţi blender (sau nu aveţi poftă să îl spălaţi după folosire), vă spun metoda soţului meu: pune ingredientele într-o sticlă de 5 litri şi le agită bine, apoi strecoară totul în altă sticlă :) Eficient, nu?

Ingredients

  • Sucul de la două lămâi
  • 2 linguriţe de ghimbir ras
  • o lingură generoasă de miere
  • 2 litri de apă

Method

Step 1

Ingredientele se pun în blender cu un litru de apă şi se învârtesc cam 30 de secunde. (am pus un litru pentru că capacitatea blenderului meu este de un litru jumate, dar nu duce chiar atât).

Step 2

Limonada obţinută se strecoară printr-o sită fină sau o pungă de strecurat şi se amestecă cu restul de apă.

Print Friendly
Average Member Rating

(4.7 / 5)

4.7 5 9
Rate this recipe

9 people rated this recipe

Related Recipes:
  • lapte de cocos

    Lapte de cocos

  • Ciocolata close up

    Ciocolata raw

  • praline coperta

    Praline de floarea-soarelui

  • budincachia2

    Budincă de chia

  • lapte de migdale

    Lapte de migdale

Nutritional Info

This information is per serving.


    Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/ana/public_html/wp-content/themes/food-recipe-main-package/food-recipes/inc/nutritional-info.php on line 22

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/ana/public_html/wp-content/themes/food-recipe-main-package/food-recipes/inc/nutritional-info.php on line 22