Pateu din seminţe de floarea soarelui
2014-05-17- Cuisine: Fără foc
- Servings : 4
- Prep Time : 10m
- Cook Time : 0m
- Ready In : 10m
Pateul din semințe de floarea soarelui este o rețetă rapidă, fară prea multă bătaie de cap, delicioasă și hrănitoare. Puteți jongla cu condimentele și să faceți mereu o altă variantă. Dacă nu vă place chimenul, înlocuiți-l cu oregano sau rozmarin.
Ingredients
- o cană de seminţe de floarea-soarelui, crude
- un ardei capia
- o roşie mică
- o ceapă verde sau praz
- un sfert de linguriţă de seminţe de chimen
- sare neiodată
- piper
- o lingură de seminţe de cânepă decorticate pentru decor
- 50 ml apă
Method
Step 1
Se lasă seminţele de floarea soarelui la înmuiat minim 5 ore. Cele din imagine au fost lasate la înmuiat cam 10 ore.
Step 2
Seminţele se clătesc cu apă rece. Tăiaţi ardeiul şi roşia în bucăţele.
Step 3
Toate ingredientele se pun in blender şi se proceseasa până au consistenţa unui pateu. La nevoie se mai adaugă apă. Eu am fost nevoită să opresc blenderul de câteva ori, să curăţ marginile şi să-l repornesc, deoarece compoziţia era cam densă şi nu vroiam să adaug multă apă. Puteţi încerca şi cu un blender vertical.