Praline de floarea-soarelui
2015-07-24- Servings : 35 de praline
 - Prep Time : 20m
 - Cook Time : 0m
 - Ready In : 20m
 
Imi ia ceva timp să mă urnesc pentru a pune o reţetă nouă pe site, şi de multe ori renunţ, cum s-a întâmplat în ultimul… an, dar revin în forţă cu o reţetă simplă şi surprinzătoare. Reţeta originală o găsiţi în cartea Ligiei Pop, “Reţete vegane fără foc”, sub titlul “Negresă din floarea-soarelui”, eu am modificat puţin cantităţile, pentru ca am impresia că aşa le omogenizează mai bine robotul, am adăugat şi curmale şi carob, şi prefer forma de silicon pentru bomboane, căci sunt mai drăgălaşe şi pot fi mâncate direct cu mâna.
Mie imi plac tare mult, şi îmi satisface pe deplin pofta de ciocolată sau alte dulciuri, mai ales acum, când vreau să scap de kilogramele acumulate în sarcină, când nu am fost prea atentă cu alimentaţia. Dar m-am pus din nou pe şine, şi mă bucur mai ales de fructele de sezon, dar şi de alte dulciuri hrănitoare. Le-am spus praline de floarea-soarelui mai mult datorită formei, căci teoretic nu sunt umplute cu nucă sau migdale, cum spune definiţia, însă au deja alte seminţe şi îndulcitori.
Ingredients
- 300 de grame de seminte de floarea-soarelui
 - 100 de grame de seminţe de chia
 - 80 de grame de stafide
 - 8 curmale
 - 2 linguri de carob
 - o lingură de cacao
 - 2 linguri de miere sau alt indulcitor
 - 100 ml apă
 - ulei pentru uns forma
 
Method
Step 1
Seminţele de floarea-soarelui le-am râşnit în râşniţa de cafea pentru a obţine o făină, ca în prima imagine.
Step 2
În robotul cu lama S am pus seminţele de chia cu stafidele, curmalele mărunţite puţin şi apă. Le-am învârtit puţin ca să se mărunţească stafidele şi ca seminţele de chia să înceapă să absoarbă apa.
Step 3
Am pus apoi restul ingredientelor şi le-am învârtit până au devenit un aluat lipicios, dar uşor de modelat.
Step 4
Am uns cu puţin ulei de floarea-soarelui o formă de silicon, am aşezat aluatul în forme şi le-am lăsat cam o oră la frigider. Pralinele se vor mai întări, dar sunt bune imediat şi pot fi păstrate câteva zile în frigider.

												
				
                                                                





												
												
												
												
												












