Socată cu miere
2014-06-03- Yield : 5 litri
- Prep Time : 0m
- Cook Time : 0m
- Ready In : 0m
De când a înflorit socul mi-am tot propus să fac socată. Şi am tot găsit scuze, ba ploua când vroiam să culeg, ba n-aveam borcan, ba nu vroiam să pun zahăr. Însă articolul [http://www.cristelageorgescu.ro/socata-si-multivitamina-mlh/05/2012/] Cristelei Georgescu m-a convins: musai să o fac. În articol găsiţi şi numeroasele beneficii ale socului, cum se recoltează, cum se păstrează, precum şi reţeta simplă de socată pe care o redau şi eu aici, încercând să spun un mare nu zahărului. Nu vă chinuiţi nici cu drojdia dubioasă din comerţ, iese la fel de aromată, doar neacidulată.
Fiind la pensiune, iar cererea a fost mare, am făcut într-un borcan de 15 litri cu apă vie din fântână. Aşadar, am pus cam un kg de miere la cantitatea asta de apă, însă reţeta e pentru 5 litri.
Ingredients
- 15 flori de soc
- 1 lămâie
- 500 gr miere
- 5 litri de apă
Method
Step 1
Am clătit florile de soc, iar lămâia am spălat-o bine, căci nu era bio şi tare vroiam să las şi coaja, căci dă o aromă mai puternică socatei, şi am feliat-o. Le-am pus în borcan, am turnat apă şi am lasat-o la macerat cam 36 de ore, în borcanul neacoperit, lasat pe masă în cameră. Apoi am strecurat-o şi am pus-o în recipiente mai mici. Am îndulcit-o doar când am băut-o. Şi a fost grozavă.
Step 2
Se păstrează la frigider câteva zile, dar nu se bea rece!