Pastă de năut
2014-05-17- Servings : 4
 - Prep Time : 30m
 - Cook Time : 2:0 h
 - Ready In : 10m
 
Pasta de năut sau pateul de năut este un fel de mâncare sățios, ce oferă o porție generoasă de proteine.
Ingredients
- o cană jumate de năut
 - un morcov mic
 - o jumătate de rădăcină de pătrunjel
 - o felie de ţelină
 - o jumătate de ardei kapia
 - 2 căţei de usturoi
 - două linguri de seminţe de susan râşnite sau o lingură de tahini
 - o lingură de ulei de măsline
 - sare
 - piper
 
Method
Step 1
Se lasă năutul la înmuiat minim 12 ore în apă rece.
Step 2
Apoi se fiebe cam două ore, două ore jumătate. Cu jumătate de oră înainte de a fi gata se adaugă morcovul, pătrunjelul şi ţelina.
Step 3
Năutul şi legumele se scurg de apă şi , într-un bol, se adaugă restul ingredientelor unde se blenduiesc cu un blender vertical până devin o pastă omogenă. Se poate servi pe feliuţe de pâine integrală sau pe felii de castravete.

												
				
                                                                

												
												
												
												
												












