Pastă de năut
2014-05-17- Servings : 4
- Prep Time : 30m
- Cook Time : 2:0 h
- Ready In : 10m
Pasta de năut sau pateul de năut este un fel de mâncare sățios, ce oferă o porție generoasă de proteine.
Ingredients
- o cană jumate de năut
- un morcov mic
- o jumătate de rădăcină de pătrunjel
- o felie de ţelină
- o jumătate de ardei kapia
- 2 căţei de usturoi
- două linguri de seminţe de susan râşnite sau o lingură de tahini
- o lingură de ulei de măsline
- sare
- piper
Method
Step 1
Se lasă năutul la înmuiat minim 12 ore în apă rece.
Step 2
Apoi se fiebe cam două ore, două ore jumătate. Cu jumătate de oră înainte de a fi gata se adaugă morcovul, pătrunjelul şi ţelina.
Step 3
Năutul şi legumele se scurg de apă şi , într-un bol, se adaugă restul ingredientelor unde se blenduiesc cu un blender vertical până devin o pastă omogenă. Se poate servi pe feliuţe de pâine integrală sau pe felii de castravete.