Pastă de năut

2014-05-17
pasta naut
  • Servings : 4
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 2:0 h
  • Ready In : 10m

Pasta de năut sau pateul de năut este un fel de mâncare sățios, ce oferă o porție generoasă de proteine.

Ingredients

  • o cană jumate de năut
  • un morcov mic
  • o jumătate de rădăcină de pătrunjel
  • o felie de ţelină
  • o jumătate de ardei kapia
  • 2 căţei de usturoi
  • două linguri de seminţe de susan râşnite sau o lingură de tahini
  • o lingură de ulei de măsline
  • sare
  • piper

Method

Step 1

Se lasă năutul la înmuiat minim 12 ore în apă rece.

Step 2

Apoi se fiebe cam două ore, două ore jumătate. Cu jumătate de oră înainte de a fi gata se adaugă morcovul, pătrunjelul şi ţelina.

Step 3

Năutul şi legumele se scurg de apă şi , într-un bol, se adaugă restul ingredientelor unde se blenduiesc cu un blender vertical până devin o pastă omogenă. Se poate servi pe feliuţe de pâine integrală sau pe felii de castravete.

Print Friendly
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • sos de turmeric1

    Sos de turmeric

  • burger dovlecel2

    Burger vegan de dovlecel

  • bruschete morcov1

    Bruschete cu morcov

  • Bruschete rosii3

    Bruschete cu roşii şi ardei

  • mazare3

    Mâncare de mazăre boabe şi mei